Instructie: Nieuwe persoon invoeren

By | August 7, 2018

Nadat je de user hebt vastgelegd, moet je een nieuwe persoon invoeren.

NB: Als de persoon al bestaat in Pure, moet je deze natuurlijk niet opnieuw aanmaken. In dat geval zoek je de persoon op in Pure en volg je de instructie bij stap 3.

OnderzoekerInvoeren01

Vul de persoonsgegevens zo compleet mogelijk in. Vul in het voornaamveld onder ‘Personal identification’ bij voorkeur de hele voornaam in en niet alleen de initialen. Pure zal de voornamen zelf omzetten in initialen wanneer een uitvoerstijl dat vereist. Gender is een verplicht veld in Pure, maar de geboortedatum en nationaliteit zijn optioneel. Vul deze alleen in als het voor je eigen instituut relevant is. Voor het KNAW voorjaarsoverleg (PBO) is dat niet relevant. Geef ook naamsvarianten op indien bekend, zeker als de onderzoeker onder meerdere namen publiceert.

En tenslotte: Vul de ORCID in als deze bekend is.

Vul in elk geval in:

  1. First name & last name
  2. Gender (mag unknown zijn)
  3. Name variant (indien aanwezig)
  4. De ORCID

OnderzoekerInvoeren02
id: [return_post_id]

Leave a Reply