FAQ: Hoe maak je een account aan voor een onderzoeker?

By | August 7, 2018

Onderzoekers die zelf hun outputs en activiteiten invoeren moeten als persoon en als gebruiker (user) in Pure bestaan. Wanneer je een user koppelt aan een persoon dan zal Pure hem automatisch als ‘personal user’ aanmaken. Dit houdt in dat de gebruiker een inlogpagina krijgt in Pure en alleen outputs en activiteiten kan vastleggen waar hij zelf aan verbonden is.

Als binnen jouw instituut is afgesproken dat onderzoekers niet zelf invoeren, dan hoef je voor hen ook geen gebruikersaccounts aan te maken. Zij zullen dan alleen als persoon in Pure bestaan.

NB: Het is mogelijk om een personal user additionele rechten te geven zodat hij/zij ook gegevens voor andere onderzoekers kan vastleggen of aanpassen. Dit kan handig zijn als een onderzoeksgroep bijvoorbeeld  de registratie of validatie door één individu wil laten doen voor de hele groep.

Leave a Reply