Category Archives: Rapporteren

Instructie: Elsevier’s instructie rapportagemodule

Van de leverancier van Pure (Elsevier) zijn de volgende (video)instructies beschikbaar: Getting started with reporting in Pure https://www.brighttalk.com/webcast/13819/198441 Pure basic class: How to do reports https://www.brighttalk.com/webcast/15385/254657 Daarnaast is er een rapportage handleiding beschikbaar gesteld door Elsevier. id: [return_post_id]

FAQ: Als er een nieuwe rapportmodule komt, is het dan nog wel zinvol om je te verdiepen in de oude rapportmodule?

De rapportfunctionaliteit in Pure vormt de basis voor de (kwantitatieve) onderzoeksverantwoording van de KNAW. Daarnaast spelen rapporten een belangrijke rol in het onderhouden van de gegevenskwaliteit in Pure. Een Pure-beheerder moet dit daarom simpleweg ‘in de vingers’ hebben. Het maken van een goed (kloppend) rapport is echter niet gemakkelijk en de leercurve is aanzienlijk. Wat… Read More »

Instructie: De opbouw van een rapport

Elk rapport begint met een selectie van gegevens. Een aantal van deze ‘entiteiten’ komen in principe in elk rapport terug: Om wat voor ‘content type(s)’ gaat het (bijvoorbeeld: tijdschriftartikelen, lezingen, lidmaatschappen, prijzen, personen) Voor welk instituut of organisatie-eenheid wordt er een rapport gemaakt? Over welke periode wil je de gegevens hebben? Een laatste criterium dat… Read More »

Instructie: Een rapport samenstellen

Je start een nieuw rapport door op het plus teken achter de ‘Report definitions’ te klikken. Choose content type Elk rapport begint met de keuze voor een content type: Research Output, Activities, Prize/recognition, etc.    Achter drie van de content types staat de letter ‘C’. De ‘C’ staat voor ‘combined report‘. Choose report type Nadat… Read More »

Cannot use ‘journal type’ in report definitions

Ik heb bij Elsevier aangegeven dat we graag in staat zouden zijn om de verschillende tijdschrift types te kunnen gebruiken als filter in rapporten. Dat zou ons in staat stellen om een selectie te maken van alle artikelen die niet in een populariserend magazine, nieuwsbrief, of krant zijn verschenen. Elsevier heeft aangegeven dat we dit… Read More »